کانال – Channel

کانال عبارت است از فاصله بین دو خط تقریبا” موازی که محدوده معاملاتی بین مناطق حمایت و مقاومت داینامیک بر روی نمودار قیمت را نشان میدهد.

کانالهای قیمت نوعی از الگوها هستند که در نمودارهای قیمت شکل میگیرند و اگر رنج کانال یعنی فاصله بین خطوط حمایت و مقاومت کانال تغییر کند (کم یا زیاد شود) دیگر به این الگو کانال گفته نمیشود بلکه نام گذاریهای دیگری برای آن وجود دارد مانند وج، مثلث، شیپور و …

همچنین در این مورد میتوان گفت که یک کانال قیمت عبارتست از یک الگوی نموداری که بصورت تصویری قله ها و دره های قیمتی مرتبط با یک دارایی یا اوراق بهادار را در یک بازه زمانی به تصویر می کشد. اگر یک تقارن یا تکرار قابل مشاهده در نوسان قیمت بصورت الگوی کانال به تصویر کشیده شده باشد، کانال مورد نظر یک کانال قیمتی معتبر بوده که می تواند به عنوان ابزاری برای تحلیل قیمت دارایی مورد نظر مورد استفاده قرار بگیرد. تحلیل گران بازار پیشنهاد می کنند که برای رسم هر کانال قیمت، مشاهده حداقل چهار نقطه تماس لازم است دو نقطه تماس برای رسم خط بالای کانال و دو نقطه تماس برای رسم خط پایین کانال.

کانال channel

کانال های قیمت می توانند یا با شیب مثبت به سمت بالا حرکت کنند یا با شیب منفی و به سمت پایین حرکت کنند یا اینکه برای مدتی بدون شیب و موازی با محور افقی نمودار حرکت کنند، اما در هر صورت دو خط بالا و پایین کانال باید بصورت تقریبا موازی با هم قرار داشته باشند.

بیشتر بخوانید:  کالا - Commodity

در اینجا ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که شیب کانال اگر مثبت یا صعودی باشد نشان دهنده قدرت بیشتر معامله گرانی است که در جهت خرید به معامله میپردازند و اگر شیب کانال نزولی یا منفی باشد نشان دهنده قدرت معامله گرانی است که در جهت فروش اقدام به معامله میکنند و اگر شیب کانال صفر باشد یا شیب کمی (منفی یا مثبت) نسبت به خط افقی نمودار داشته باشد نشان دهنده بی جهت بودن بازار است یعنی اینکه هیچکدام از معامله گران خریدار یا فروشنده برتری قابل توجهی ندارند.

اگر قیمت یک دارایی در بین محدوده های بالایی و پایینی کانال در نوسان باشد، یک معامله گر می تواند از یک کانال برای پیش بینی محدوده های بالایی و پایینی یا همان قله ها و دره ها آینده استفاده کند. به عنوان مثال، یک معامله گر می تواند اقدام به خرید یک سهم در زمانی بکند که قیمت سهم مورد نظر محدوده پایینی کانال را لمس می کند و حد سودی را برای خود برای زمانی در نظر بگیرید که قیمت محدوده بالایی کانال را لمس می کند.

استفاده کردن از کانال ها بهترین گزینه برای سهم ها یا دارایی های نسبتاً بی ثبات است که نوسان های منظمی را تجربه می کنند. در این موارد معامله گران شکست از ناحیه بالایی یک کانال را به عنوان حرکت گاوی و شکست از ناحیه پایین کانال را هم یک حرکت خرسی تفسیر می کنند. افزایش های ناگهانی در قیمت و عبور از نواحی بالایی و پایینی کانال های قیمتی معمولا مسئله ای عادی است و بنابراین برای تشخیص صحت شکست قیمت استفاده از روش های دیگر پیش بینی قیمت هم توصیه می شود. عموما کانال های قیمتی وقتی شکسته می شوند اعتبار و روایی خود را از دست می دهند.

بیشتر بخوانید:  بتا - BETA

کانال قیمت چه زمانی شکل می گیرد؟

یک کانال قیمت در واقع زمانی شکل می گیرد که قیمت یک دارایی یا اوراق بهادار در یک رنج مشخص حرکت کرده و حرکات آینده آن قابل پیش بینی باشد به نحوی که قیمت زمانیکه به ناحیه حمایتی یا خط پایین کانال میرسد نسبت به این ناحیه واکنش نشان بدهد و به درون کانال برگردد و همچنین زماینکه قیمت به ناحیه بالای کانال یا همان مقاومت میرسد به این ناحیه نیز واکنش نشان داده و به درون کانال برگردد و در واقع حرکت قیمت در درون این کانال قابل پیش بینی باشد.

البته لازم به ذکر است (همانطور که در تعریف آموزش پرایس اکشن نیز به آن اشاره شده) حرکات قیمت معلول تصمیم معامله گران است و این نواحی حمایت و مقاومت که در بالا به آن اشاره شد مناطقی هستند که در این مناطق معامله گران دچار استرس ناشی از ترس و طمع میشوند و واکنش آنها سبب ایجاد الگوهای مختلف از جمله کانال می شود.

11 خرداد 1400

0 پاسخ به "کانال - Channel"

ارسال یک پیغام

تست رایگان دوره پرایس اکشن اَلگو تریدینگ!
دوره آموزش تعاملی پرایس اکشن دکتر اناری را رایگان امتحان کنید!

ارسال لینک تست رایگان دوره به آدرس ایمیل شما
همین الان برایم ایمیل شود!
close-link