نمودار میله ای – Bar Chart

نمودار میله ای به نموداری گفته میشود که در این نمودار تغییرات قیمت با استفاده از شکلهایی شبیه به میله نمایش داده میشود. این نمودار تشکیل شده از چندین میله که هر کدام از میله ها به تنهایی نشان دهنده چهار قیمت آغازین، حداکثری، حداقلی و پایانی در آن بازه زمانی مشخص می باشد. که تحلیلگران با استفاده از این اطلاعات بدست آمده از قیمت وضعیت نوسان و حرکت قیمت را بررسی میکنند.

در نمودار میله ای نیز مانند بسیار از نمودارهای قیمت محور عمودی (Y) نشان دهنده مقیاس قیمت است و محور افقی (X) نشان دهنده مقیاس زمان است. البته لازم به ذکر است که منظور از مقیاس زمان در نمودار میله ای، زمان لازم از ابتدای باز شده یک میله تا لحظه بسته شدن آن میباشد. 

Bar Chart نمودار میله ای

در یک نمودار میله ای همانطور که در شکل پیداست حرکات قیمت با استفاده از یک خط عمودی با دو خط کوچک افقی در کناره های آن نشان دهنده قیمت های آغازین و پایانی در یک بازه زمانی است. انتهای خط عمودی در پایین و بالا نشان دهنده قیمت های حداکثری و حداقلی برای بازه زمانی نشان داده شده توسط آن میله است. قیمت آغازین معاملات با یک خط افقی در سمت چپ خط عمودی نشان داده می شود و قیمت پایانی هم توسط یک خط افقی در سمت راست همین خط عمودی اولیه نشان داده می شود.

به عنوان مثال، اگر یک معامله گر از اطلاعات نوسانات روزانه قیمت برای تحلیل استفاده می کند، هر میله نشان دهنده قیمت های آغاز، پایان، حداکثر و حداقل برای یک روز است. در مورد اطلاعات یک دقیقه هم آن میله می تواند نشان دهنده نوسان قیمت در بازه زمانی یک دقیقه باشد.

بیشتر بخوانید:  همبستگی - Correlation

نمودار های میله ای به معامله گران کمک می کنند تا روندهای قیمتی را تحلیل کرده، نقاط بالقوه برگشت قیمتی را حدس بزنند و حرکت قیمت و نوسان قیمت ها را زیر نظر داشته باشند.

اگر قیمت پایانی بالاتر از قیمت آغازین باشد، به معنی افزایش قیمت است و رنگ میله ممکن است سیاه یا سبز باشد. اگر قیمت پایانی پایین تر از قیمت آغازین باشد، به معنی کاهش قیمت در طی آن بازه زمانی بوده و در نتیجه رنگ میله می تواند قرمز باشد. رنگ بندی کردن میله ها به تحلیل گران این امکان را می دهد تا روندهای حاکم بر بازار را با سرعت و دقت بیشتری در بازار مشاهده کنند. این رنگ بندی به عنوان گزینه های در دسترس در اغلب زیرساخت های معاملاتی در دسترس معامله گران می باشد.

تفسیر نمودار میله ای

از آنجایی که نمودارهای میله ای همانند برخی نمودارهای دیگر قیمت های آغازین و پایانی و حداکثری و حداقلی را به ما نشان می دهند، اطلاعات بسیار زیادی وجود دارند که یک معامله گر می تواند از این نمودارها برای خود استخراج بکند.

میله های عمودی بلند نشان دهنده این موضوع است که تفاوت زیادی بین قیمت حداکثری و حداقلی آن بازه زمانی وجود داشته است. این به این معناست که نوسان در این بازه زیاد بوده است و بطور عکس وقتی این میله های عمودی کوتاه باشند، نشان دهنده میزان کم نوسان قیمت در این بازه مورد نظر می باشد.

اگر فاصله زیادی بین قیمت آغازین و پایانی وجود داشته باشد، به معنای حرکت زیاد و قابل توجه قیمت در آن بازه زمانی است. اگر قیمت پایانی خیلی بالاتر از قیمت آغازین باشد، به معنای فعالیت زیاد خریداران در آن بازه زمانی است و ممکن است نشان دهنده تمایل بیشتر خریداران در دوره های آینده باشد و اگر قیمت پایانی خیلی نزدیک به قیمت آغازین باشد هم نشان دهنده فعالیت کم در حرکت قیمت در آن بازه زمانی است.

بیشتر بخوانید:  بسته شدن جلسه معاملاتی - Close Trading Session

موقعیت قیمت پایانی در مقایسه با قیمت حداکثری و حداقلی نیز اطلاعات با ارزشی را به ما انتقال می دهد. اگر قیمت یک دارایی در بازه مورد نظر خیلی افزایش یافته اما باز پایین تر از قیمت حداکثری و کاملا نزدیک به آن قرار گرفته باشد، می تواند نشان دهنده این موضوع باشد که نزدیک پایان بازه زمانی مورد نظر فروشندگان وارد جریان شده اند و از شدت گاوی بودن بازار کاسته اند.

اگر میله ها بر حسب نزولی یا صعودی بودن در بازه زمانی مرتبط رنگ بندی شده باشند، این رنگ ها هم در یک نگاه می توانند اطلاعاتی را به ما انتقال دهند. یک روند صعودی و گاوی بطور کلی با رنگ های سبز و مشکی و حرکت های یک طرفه صعودی نشان داده می شودو روندهای نزولی نیز عموما با رنگ های قرمز برای میله ها و حرکت های سریع رو به پایین نشان داده می شوند.

مثالی از یک نمودار میله ای

در زیر می توانید به عنوان یک نمونه تصویری از یک نمودار میله ای برای شاخص 500 شرکت برتر آمریکا را مشاهده کنید. در طی بازه های نزولی بازار، میله ها عموما بلند تر می شوند و افزایشی را در نوسان قیمت نشان می دهند. در این بازه عموما رنگ میله ها قرمز است و تعداد میله های قرمز نسبت به میله های سبز بیشتر می شود.

Bar Chart نمودار میله ای

همچنان که قیمت ها افزایش پیدا می کنند، تعداد میله های سبز نسبت به میله های قرمز افزایش پیدا می کنند و این موضوع کمک می کنند تا از نظر بصری راحت تر بتوانیم روند مورد نظر را شناسایی کنیم. هر چند که در طی یک روند صعودی (یا نزولی) هم میله های قرمز دیده می شوند و هم میله های سبز رنگ، اما همیشه تعداد یکی از این میله ها نسبت به دیگری بیشتر است و این در واقع موجب حرکت قیمت می شود.

بیشتر بخوانید:  خرید پوشش پیش فروش - BUY TO COVER

به منظور حرکت صعودی قیمت در یک بازه، میله های قیمت باید این امر را بطور متوسط با حرکت رو به بالای خود نشان دهند. اگر قیمت بطور متوسط، شروع به کاهش پیدا کردن نماید و این امر را با ایجاد میله های قرمز رنگ بیشتر نشان دهد، می توان نتیجه گرفت که قیمت در واقع وارد یک پولبک یا برگشت قیمت شده است.

11 خرداد 1400

0 پاسخ به "نمودار میله ای - Bar Chart"

ارسال یک پیغام

تست رایگان دوره پرایس اکشن اَلگو تریدینگ!
دوره آموزش تعاملی پرایس اکشن دکتر اناری را رایگان امتحان کنید!

ارسال لینک تست رایگان دوره به آدرس ایمیل شما
همین الان برایم ایمیل شود!
close-link