کالا – Commodity

منظور از کالا یا کامودیتی در واقع هر کالای ساده و اساسی است که در تجارت مورد استفاده قرار می گیرد و قابل تعویض با یک کالای دیگر از همان جنس باشد. این دست از کالاها اغلب کالاهایی هستند که به عنوان ماده اولیه در تولید دیگر کالاها و خدمات مورد استفاده قرار می گیرند و تفاوت بسیاری با کالاهای تمام شده و نهایی که از کارخانجات تحت عنوان محصول به بازار مصرف کننده عرضه می شوند دارند.

کیفیت یک کالای اولیه مفروض ممکن است از تولید کننده ای به تولید کننده دیگر اندکی تفاوت داشته باشد، اما شکل و شمایل آنها اغلب در تمام تولید کنندگان یکسان می باشد. زمانی که این دست از کالاها در یک مرکز مبادله یا بورس تحت معامله قرار می گیرند، باید از حداقل استانداردهایی برخوردار باشند که این استانداردها اغلب تحت عنوان درجه پایه شناخته می شوند.

کالا - Commodity

ایده و تفکر اصلی در رابطه با این دست از کالاها این است که تفاوت بسیار اندک و جزئی بین کالای تولید شده توسط یک تولید کننده و کالای تولید شده توسط یک تولید کننده دیگر وجود داشته باشد. مثلا یک بشکه نفت خام فارغ از تولید کننده آن، در سراسر دنیا یک بشکه نفت خام است. در مقابل، برای کالاهای الکترونیکی، کیفیت و ویژگی های یک کالای مفروض ممکن است بسته به اینکه تولید کننده آن چه شخص یا شرکتی باشد، کاملا متفاوت از یک کالای دیگر باشد. برخی مثال های مرسوم برای کالاهای اساسی شامل گندم، طلا، گوشت گاو ، روغن و گاز طبیعی می باشد.

بیشتر بخوانید:  جفت ارز - Currency Pair

اخیرا تعریف کالاهای اساسی قدری گسترده تر شده و محصولات مالی را هم در بر گرفته است که از آن جمله می توان به ارزهای بین المللی و شاخص های مختلف اشاره کرد. پیشرفت های فنی و تکنولوژیک نیز موجب شکل گیری نمونه های جدیدی از کالاها شده که در بازار امروزه مورد تبادل قرار می گیرند که از جمله کالاهای قابل تبادل در این عرصه می توان به پهنای باند اشاره کرد.

بازارهای مرتبط با این کالاها بطور کلی به دو دسته فیزیکی و مجازی تقسیم می شوند که برای خرید و فروش کالاهای خام و مواد اولیه مورد استفاده قرار می گیرند. در حال حاضر در مجموع 50 بازار مختلف در سراسر جهان شناخته شده اند که برای معامله بیش از 100 نوع کالای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.برای آشنائی بیشتر با این بازارها لطفا به مطلب آماده شده در این رابطه با نام (Exchange) مراجعه بفرمایید

کالاهای قابل معامله در این بازارها بطور کلی به دو دسته نرم و سخت تقسیم می شوند. کالاهای سخت عموما کالاهایی طبیعی هستند که باید از طریق معدن کاوی و استخراج بدست بیایند – مثل طلا، كائوچو، نفت و کالاهای نرم همه کالاهای کشاورزی، مانند ذرت، گندم، قهوه، شکر، دانه سویا و گوشت دام یا انواع دام و احشام را شامل می شود.

عمده خرید و فروش این محصولات هم از قراردادهای آتی صورت می گیرد که توضیح آن در بخش های بالاتر ارائه شد.

11 خرداد 1400

0 پاسخ به "کالا - Commodity"

ارسال یک پیغام

تست رایگان دوره پرایس اکشن اَلگو تریدینگ!
دوره آموزش تعاملی پرایس اکشن دکتر اناری را رایگان امتحان کنید!

ارسال لینک تست رایگان دوره به آدرس ایمیل شما
همین الان برایم ایمیل شود!
close-link