جفت ارز – Currency Pair

منظور از یک جفت ارز در واقع مظنه دو ارز مختلف در برابر یکدیگر است، بصورتی که در آن مظنه یک ارز در برابر یک ارز دیگر سنجیده می شود و مورد مقایسه قرار می گیرد. در جفت ارزهایی که نسبت به هم سنجیده میشوند اولین ارز نام برده شده تحت عنوان ارز پایه شناخته می شود و ارز دوم هم در واقع ارز مظنه است.

در جفت ارزها ارزش یک ارز را در برابر یک ارز دیگر مقایسه می کنند – یعنی در هر جفت ارز ارزش ارز پایه با ارز مظنه مورد مقایسه قرار می گیرد و می توان با این مقایسه متوجه شد که چه مقدار از ارز مظنه مورد نیاز است تا بتوان یک واحد از ارز پایه خریداری شود. ارزها همواره بر اساس کدهای سه حرفی شناخته می شوند که دو حرف اول آن مخفف نام کشور و حرف سوم مخفف نام ارز مربوط به همان کشور است که این کدها انحصاری بوده و توسط سازمان بین المللی استاندارد سازی تعیین شده است. این کد بین المللی مثلا برای ارز دلار آمریکا برابر با USD می باشد.

Currency pair جفت ارز

مفاهیم پایه جفت ارز

داد و ستد جفت ارزها در بازاری تحت عنوان بازار بین المللی ارز یا همان فارکس صورت می پذیرد. این بازار بزرگترین و نقد ترین بازار در دنیای بازارهای مالی است. در این بازار در واقع خرید و فروش، تبادل و سفته بازی ارزها انجام می شود، که البته هدف اصلی آن تبدیل ارزهای کشورهای مختلف به یکدیگر به منظور تسهیل تجارت در سطح کلان و سرمایه گذاری های مرتبط می باشد. این بازار 24 ساعت شبانه روز و 5 روز در هفته (غیر از روزهای تعطیل) فعال است و حجم بسیار بالائی از تراکنش مالی در آن صورت می پذیرد.

بیشتر بخوانید:  بسته شدن جلسه معاملاتی - Close Trading Session

تمامی خرید و فروش ها در این بازار شامل خرید همزمان یک ارز و فروش همزمان یک ارز دیگر می باشد که البته آن جفت ارز مورد نظر تحت عنوان یک واحد تجاری مستقل و مجزا مورد معامله واقع می شود – در واقع تحت عنوان یک ابزار مالی که خریده و فروخته می شود. اگر شما یک جفت ارز را خریداری کنید، ارز پایه را خریده اید و ارز مظنه را فروخته اید. قیمت پیشنهادی خرید معرفی مقدار مورد نیاز از ارز مظنه برای بدست آوردن یک واحد از ارز پایه است. بطور عکس زمانی که شما اقدام به فروش یک جفت ارز می کنید، شما ارز پایه را می فروشید و ارز مظنه را دریافت می کنید. قیمت پیشنهادی فروش برای جفت ارز مربوطه معرف مقدار ارزی از ارز مظنه است که در ازاء فروش یک واحد از ارز پایه بدست می آورید.

بر خلاف بازار کالا یا سهام، در این بازار شما ارزهای رایج را مورد معامله و داد و ستد قرار می دهید، به این معنی که یک ارز را به منظور خرید یک ارز دیگر می فروشید. اما در بازار سهام یا کالا، شما از وجه نقد یا همین ارزهای مورد معامله در این بازار به منظور خرید یک اونس طلا یا یک سهم از شرکت اپل استفاده می کنید. اطلاعات اقتصادی مرتبط با جفت ارزها – شامل نرخ های بهره، تولید ناخالص داخلی، اطلاعیه های مهم اقتصادی – به شدت قیمت جفت ارزها را تحت تاثیر قرار می دهند.

جفت ارزهای اصلی

یکی از معروف ترین و شناخته شده ترین جفت ارزهایی که همواره مورد معامله فعالین بازار قرار می گیرد، ارز یورو در برار دلار آمریکاست که بصورت EUR/USD نمایش داده می شود. در حقیقت این جفت ارز نقد ترین جفت ارز در دنیا به دلیل حجم بالای معاملات آن و تعداد دفعات معاملات آن در جهان است. مظنه EUR/USD=1.2500 به این معناست که یک واحد یورو در برابر 1.2500 دلار آمریکا معامله می شود. در این مثال یورو ارز پایه و دلار ارز مظنه نامیده می شود. البته می توان به یک شکل دیگر هم به این تساوی نگاه کرد و آن به اینصورت است که شما برای خرید 100 یورو نیاز به 125 دلار آمریکا دارید.

بیشتر بخوانید:  بروکر یا کارگزاری - BROKER

به تعداد جفت ارزهایی که در دنیا بصورت رسمی شناخته شده اند، جفت ارز در دنیا برای معامله وجود دارد و تعداد این جفت ارزها به تعداد ارزهایی بستگی دارد که هر روز از بازارهای مالی حذف شده یا به آن اضافه می شوند. این جفت ارزها همگی بر اساس حجم معاملاتی که در یک روز معاملاتی به خود اختصاص می دهند، دسته بندی می شود و آنهایی که در برابر دلار از بالاترین حجم معاملاتی برخوردار هستند، تحت عنوان جفت ارزهای اصلی شناخته می شوند که شامل EUR/USD، USD/JPY، GBP/USD، USD/CHF، AUD/USD و USD/CAD هستند. دو جفت ارز آخر که شامل دلار کانادا و استرالیا در برابر دلار آمریکا هستند، به جفت ارزهای کالایی هم معروف هستند، چرا که این دو کشور منبع مهمی برای کالاهای اساسی در دنیا شناخته می شوند قیمت این کالاها بر قیمت این جفت ارزها به شدت تاثیرگذار است، از قابلیت نقدشوندگی بسیار بالایی برخوردار هستند و اسپرد بسیار پایینی دارند.

جفت ارزهای جزئی و نامتعارف

جفت ارزهایی که مرتبط با دلار آمریکا نیستند تحت عنوان جفت ارزهای کراس(cross pairs) یا ماینور(minor) شناخته می شوند که در فارسی می توان از آنها تحت عنوان جزئی هم نام برد. این جفت ارزها اسپرد نسبتا بالاتری دارند و از قدرت نقدشوندگی جفت ارزهای اصلی هم برخوردار نیستند، اما میزان نقدشوندگی قابل قبولی برای معامله و داد و ستد دارند. آن دسته از جفت ارزهای جزئی که حجم بالایی از داد و ستد های بازار را به خود اختصاص می دهند، آنهایی هستند که عمدتا یک طرف آنها از ارزهای اصلی تشکیل شده است که می توان به جفت ارزهای EUR/GBP، GBP/JPY و EUR/CHF اشاره کرد.

بیشتر بخوانید:  نمودار میله ای - Bar Chart

جفت ارزهای نامتعارف شامل ارزهای بازارهای نوظهور می شوند. این جفت ارزها همانند جفت ارزهایی که بالاتر به آنها اشاره شد قدرت نقدشوندگی ندارند و اسپردهایی به مراتب بالاتر دارند. به عنوان یک مثال از این دست باید به جفت ارز USD/SGD اشاره کرد که شامل ارزهای دلار آمریکا و دلار سنگاپور است.

11 خرداد 1400

0 پاسخ به "جفت ارز - Currency Pair"

ارسال یک پیغام

تست رایگان دوره پرایس اکشن اَلگو تریدینگ!
دوره آموزش تعاملی پرایس اکشن دکتر اناری را رایگان امتحان کنید!

ارسال لینک تست رایگان دوره به آدرس ایمیل شما
همین الان برایم ایمیل شود!
close-link